Suikkilan Omakotiyhdistys ry.

Suikkilan omakotiyhdistyksen logo.

Suikkilan Omakotiyhdistys ry.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia pienkiinteistöjen (omakoti- ja rivitalojen) omistajien yhdyssiteenä, valvoa heidän taloudellisia ja paikallisia etujaan, sekä edistää pienkiinteistön omistukseen, hallintaan ja hoitoon liittyvää harrastustoimintaa.

Asukkaiden asialla vuodesta 1954

Suikkilan Omakotiyhdistyksen jäsenenä saat monia rahanarvoisia etuja! Suikkilan Omakotiyhdistys ry on Turun Pientalojen Keskusjärjestö ry:n (TPK ry) jäsen. Jäsenenä saat yhteistyökumppaneiltamme lukuisia rahanarvoisia etuja. Kysy lisää soittamalla puheenjohtajalle tai lähetä sähköpostia.


Yhteydet / Hallituksen jäsenet 

Jarno Kantonen, pj, Pajulantie 10, 20320 Turku
jarno.kantonen@gmail.com, 0400 616 768 

Rahastonhoitaja 
Pirjo Leino
Pirjo.tapix@gmail.com, 044 214 1602 

Pankki: Handelsbanken

Tilinumero FI6031313001260058

Yhdistyksemme toimihenkilöt 1.1. – 31.12.2025

PUHEENJOHTAJAJarno Kantonen
POSTIOSOITEPajulantie 1020320
SÄHKÖPOSTI / PUHjarno.kantonen@gmail.com0400616768
VARAPUHEENJOHT.Ei valittu
SÄHKÖPOSTI / PUH
RAHASTONHOITAJAPirjo Leino
SÄHKÖPOSTI / PUHpirjo.tapix@gmail.com0442141602
TPK:N JOHTOK.JÄSENJarno Kantonen
SÄHKÖPOSTI / PUHjarno.kantonen@gmail.com0400616768
TPK:N JOHTOK.VARAJPirjo Leino
SÄHKÖPOSTI / PUHpirjo.tapix@gmail.com044 214 1602

Ote historiikista

Elettiin myöhäissyksyä vuonna 1953. Urho Kekkosen neljäs hallitus oli juuri kaatunut ja tasavallan presidentti Juho Kusti Paasikivi nimittänyt uudeksi pääministeriksi Sakari Tuomiojan. Hänen johtamaansa valtioneuvostoa kutsuttiin asiantuntijahallitukseksi, koska sen 15 jäsenestä peräti kuusi oli niin sanottuja ammattiministerejä. Hallituksen vaihtumista tuskin huomattiinkaan Turun tuoreimpiin liitosalueisiin kuuluneessa Suikkilassa, joka sijoittui Ruohonpään kaupunginosan ja Raision kunnasta niin ikään Turkuun liitetyn Mälikkälän kylän väliin. Siellä askarreltiin nimittäin tuiki arkipäiväisten huolien keskellä.

Tämä Maarian kunnalta Turun kaupunkiin liitetty kaistale oli tuohon aikaan vielä harvaan asuttua ja kunnallistekniikaltaan alikehittynyttä seutua siitä huolimatta, että osa siitä oli jo 1940-luvun lopulla lunastettu valtiolle ja jaettu rintamamiehille omakotitonteiksi. Erään sellaisen oli saanut lunastaa itselleen myös autoilija Vilho Henrik Peltola. Hänen tontillaan oli komealta kuulostava osoite Pirttilähteenkatu 26, vaikka tuo savinen ja upottava kulku-ura muistutti pikemminkin metsäautotietä kuin katua. Kulku tontille kävi pohjoisesta päin pitkin heikkokuntoista tietä, joka myötäili nykyistä Pajulantietä ja sen länsipuolella virtaavaa Kuninkojaa…


Säännöt

SUIKKILAN OMAKOTIYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

1 § NIMI JA KOTIPAIKKA

Yhdistyksen nimi on Suikkilan Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Turku, ja toiminta-alueena Suikkilan alueen tarkat rajat määritellään liitteessä 1.

2 § TARKOITUS

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia pienkiinteistöjen (omakoti- ja rivitalojen) omistajien yhdyssiteenä, valvoa heidän taloudellisia ja paikallisia etujaan, sekä edistää pienkiinteistön omistukseen, hallintaan ja hoitoon liittyvää harrastustoimintaa.

3 § TOIMINTA

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys

• järjestää kokouksia, esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, sekä retkiä

• tekee viranomaisille esityksiä ja aloitteita pyrkien yhteistyöhön näiden kanssa

• edistää jäsenten keskinäistä yhteistoimintaa asuntoalueen viihtyvyyteen liittyvissä kysymyksissä

• sopii jäsenalennuksista ja muista keskittämisen eduista kauppaliikkeiden ja eri alojen yritysten kanssa

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja, sekä suorittaa erilaista varainhankintaa hakemalla siihen tarvittavat viranomaisluvat.

Yhdistys on oikeutettu omistamaan jäsentensä toiminta- ja virkistyskäyttöä varten kiinteistön tai osakehuoneiston.

Yhdistys voi liittyä jäseneksi alan alueellisiin järjestöihin tai valtakunnallisiin keskus- Järjestöihin. Päätös liittymisestä ja eroamisesta tehdään yhdistyksen kokouksessa 2/3 enemmistön päätöksellä.

4 § JÄSENYYS

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen Suomen kansalainen, joka hyväksyy yhdistyksen säännöt ja tarkoituksen.

Yhdistyksen jäsenet hyväksyy ja erottaa hallitus, lukuun ottamatta kunniajäseniä, jotka hyväksyy ja erottaa yhdistyksen kokous.

Kannattavaksi yhteisöjäseneksi voi liittyä mikä tahansa yhteisö ja/tai yritys, joka hyväksyy yhdistyksen säännöt ja tarkoituksen.

Yhdistyksellä voi olla kunniajäseniä.

Yhdistyksen jäsen voidaan erottaa, mikäli hän toimii yhdistyksen tarkoitusperien vastaisesti, tai jättää jäsenvelvoitteensa hoitamatta.

Jäsenyyden voimaantulo edellyttää hallituksen hyväksymisen lisäksi jäsenmaksun suorittamista. Kannattavan yhteisö- ja yritysjäsenen jäsenmaksu on neljä kertaa varsinaisen jäsenen jäsenmaksu. Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksua.

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle, taikka ilmoittamalla eroamisestaan yhdistyksen kokouksessa.

Jäseniltä perittävän liittymis- ja jäsenmaksun suuruuden päättää syyskokous.

5 § HALLITUS

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu 5 jäsentä ja 2 varajäsentä.

Hallituksen puheenjohtajan, joka on samalla yhdistyksen puheenjohtaja, sihteerin, rahastonhoitajan, kaksi jäsentä ja kaksi varajäsentä valitsee syyskokous.

Hallituksen toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta, tai kun vähintään 2 hallituksen jäsentä vaatii. Hallitus on kutsuttava koolle 7 vuorokautta ennen kokousta puhelimitse, sähkö- postilla tai kirjeellä.

Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet (3) sen jäsenistä sekä puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja on paikalla. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan mielipide. Vaaleissa kuitenkin arpa. Hallitus päättää jäsentensä mahdollisista kulukorvauksista.

6 § YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN

Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa. Hallitus voi valtuuttaa luotetun henkilön nimenkirjoittajaksi määräajaksi tai määrättyä asiaa hoitamaan.

7 § TILIT

Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.

Yhdistykselle valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja syyskokouksessa seuraavaksi kalenterivuodeksi.

Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilin- tarkastajalle 15.2 mennessä. Tilintarkastajan tulee antaa kirjallinen lausunto hallitukselle 1.3 mennessä.

8 § YHDISTYKSEN KOKOUSTEN KOOLLE KUTSUMINEN

Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu on toimitettava viimeistään 7 vuorokautta ennen kokousta, joko lähettämällä kutsu kirjallisena tai sähköpostilla kullekin jäsenelle, tai julkaisemalla kutsu Turussa ilmestyvässä sanomalehdessä.

9 § YHDISTYKSEN KOKOUKSET

Yhdistyksen syys- ja kevätkokoukset pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä, viimeistään joulukuun ja huhtikuun loppuun mennessä.

Kevätkokous on yhdistyksen vuosikokous. Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää, tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta, tai kun vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii.

Yhdistyksen kokouksessa on jokaisella varsinaisella jäsenellä äänioikeus, ja jokaisella äänioikeutetulla yksi ääni. Äänioikeutettu jäsen voi valtuuttaa toisen jäsenen käyttämään ääntään yhdistyksen kokouksessa, mutta yhdellä valtuutetulla saa olla korkeintaan viiden jäsenen valtakirja.

Kunnia- ja kannattavalla yhteisö- ja yritysjäsenellä ei ole yhdistyksen kokouksessa ääni- oikeutta, mutta heillä on läsnäolo ja puheoikeus.

Yhdistyksen päätökseksi tulee ehdotus, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Jos äänet menevät tasan, päätökseksi tulee kokouksen puheenjohtajan kannattama mielipide, lukuun ottamatta vaaleja, jotka ratkaistaan arvalla.

10 § SYYSKOKOUS

Vuosittain viimeistään joulukuun loppuun mennessä pidettävässä yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat. Puhetta johtaa hallituksen puheenjohtaja,

1 Kokouksen avaus

2 Läsnäolijoiden toteaminen

3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4 Esityslistan hyväksyminen

5 Valitaan kokoukselle sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka samalla toimivat ääntenlaskijoina tarvittaessa

6 Edellisen kokouksen pöytäkirja

7 Toimintasuunnitelma

8 Talousarvio

9 Jäsen- ja liittymismaksu

10 Valitaan hallituksen puheenjohtaja

11 Valitaan sihteeri, rahastonhoitaja, kaksi jäsentä ja kaksi varajäsentä hallitukseen

12 Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja

13 Valitaan yhdistyksen edustajat Turun Pienkiinteistöyhdistykseen

14 Muut asiat

15 Kokouksen päättäminen

11 § KEVÄTKOKOUS

Yhdistyksen kevätkokouksessa, joka on vuosikokous, ja joka on pidettävä viimeistään huhtikuun loppuun mennessä, käsitellään seuraavat asiat.

1 Kokouksen avaus

2 Läsnäolijoiden toteaminen

3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4 Esityslistan hyväksyminen

5 Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka samalla toimivat ääntenlaskijoina tarvittaessa

6 Edellisen kokouksen pöytäkirja

7 Toimintakertomus

8 Tilinpäätös

9 Tilintarkastajan lausunto

10 Hyväksytään tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallituk-selle

11 Muut asiat

12 Kokouksen päättäminen

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen yleisen kokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava kaksi viikkoa ennen kokousta sihtee-rille.

12 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN TAI LAKKAUTTAMINEN

Päätös yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa 2/3 enemmistöllä äänestyksessä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta.

Päätös yhdistyksen purkamisesta tai lakkauttamisesta on tehtävä yhdistyksen vuosikokouksessa ¾ enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava purkamisesta tai lakkauttamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa tai lakkautuessa käytetään sen varat yhdistyksen tarkoituksen (2 §) edistämiseen purkautumisesta tai lakkautumisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla.